Iz seoskih kuhinja u elitne restorane
Esplanade štrukli
Specijalitet kuće je tradicionalno ručno vučeno tijesto pečeno u pećnici iz koje buja svježi sir preliven finim vrhnjem za apsolutni delikatesni doživljaj. Esplanade priprema najbolje štrukle u gradu gotovo cijelo stoljeće, a potražnja za ovim zagrebačkim specijalitetom ne pokazuje znake posustajanja.
Samo 11,50 € za porciju, a dostupni su i zamrznuti, tako da ih možete pripremati u toplini vlastitoga doma za vaše najmilije kada god poželite.
Ručno rađeni specijalitet
Gourmet Esplanade štrukli nametnuli su se svojom neospornom kvalitetom, ručnom tehnologijom izrade i dugom tradicijom spravljanja iz starih zagorskih trpeza pred zahtjevne goste istančanih čula. Osim rukom miješanog tijesta koje se razvalja, puni i preklapa te isključivo odvaja tankim porculanskim tanjurićem, Esplanadini štrukli ručno se pakiraju te tako spremni zamrzavaju i prodaju u Le Bistrou.
Povijest pripremanja štrukli u Esplanadi
Tradicionalni specijalitet Hrvatskog zagorja, štrukli, proizišao iz brežuljkastog podneblja pitoresknih oranica i pašnjaka, zauzeo je važno mjesto u ponudi hotela od prvih dana.
Štrukli su lansirani još davne 1951. godine kada su se našli na jelovniku hotela Esplanade koji je sve do današnjih dana zadržao tradiciju pravljenja i posluživanja ove neodoljive delicije. Stoga su Esplanade i štrukli u posebnoj emotivnoj vezi koja i danas traje.
Ideja je potaknuta željom kulinarskih majstora da iz autohtonih regija Hrvatske prikupe recepture prokušanog i posebnog ukusa. Gastronomski gurui već su tada prepoznali značaj nacionalnih jela i održavanje njihove tradicije jer je to najljepša pozivnica gostima koji žele uživati u gastronomskim čarolijama.